KANINER
Kaninerne på græs
Jeg opdrætter kaniner af samme grund, som jeg opretter geder:
– jeg holder af dyrene
– kødet er velsmagende
– kødet er magert, kolesterolfattigt og mineralrigt
Og så det lokale aspekt:
Skal man have kaninkød på det danske spisebord, skal man i regelen kende en opdrætter eller som de fleste købe importerede kaniner, der i forurenende lastbiler har taget turen fra Frankrig på køl – det mener jeg er skidt.
Mine kaniner er opdrættet på Avernakø og slagtet på vores lokale Fynske vildtpilleri, hvor de vacuumpakket og dyrlægekontroleret kan afhentes umiddelbart efter slagtning – det mener jeg er godt.
En slagtet kanin vejer ca. 1,5kg og koster 115,-/kg
Send mig en mail, for at købe kanin [email protected]
Kanin i hvidvin
1 kanin
1 flaske sød hvidvin
2 løg
2 gulerødder
bælgærter
krydderurter efter ønske
Kaninen parteres i 5-6 stykker og brunes let i en tykbundet gryde. Tilsæt hvidvinen, 2 løg i både og krydderurter efter ønske. Kog ved lavt blus ca. 1½ time. Fisk krydderurterne op og smag saucen til med fløde og jævn den. Gulerødder og bælgærter snittes i meget tyde skiver og gives et let opkog i saucen.
Kan serveres med flute, salat og nye kartofler.
Velbekomme
Kanin i Sennepssauce
1 kanin parteret i 5- 6 stykker
1 hakket løg
persille, timian og laurbærblade
3 dl. Bouillon
1½ spsk. dijonsennep
1 spsk. hakket estragon
1 dl. Creme fraice
Brun kaninstykkerne i 2 spsk. Smør og 1 spsk. olie. Tilsæt hakket løg og krydderbuket samt bouillon. Koges ved svag varme i 40-50 min. Tag kødet op, si bouillonen og tilsæt creme fraice. Koges ind og tilsættes sennep og estragon.
Velbekomme
Røget kanin
Røget kanin er nyt i mit sortiment, men en delikatesse, der er kommet for at blive.
Røget kanin i butterdejsstang
½ kg champignon
100 g røget kanin
175 g flødeost
2 tsk. mild sennep
½ tsk. salt
2-3 spsk. klippet purløg el. dild
1 pakke frossen butterdej
Champignon skæres i skiver og svitses ca. 5 minutter på en tør pande. Det røgede kaninkød skæres i terninger og kommes i en skål sammen champignon, flødeost, sennep, salt og grønt.
Butterdejspladerne lægges oven på hinanden, udrulles til ca. 25 x 35 cm, og dejen lægges over på pladen . Fyldet fordeles på midten og siderne skæres i strimler på skrå. Enderne bukkes først ind, og strimlerne flettes ind over hinanden, skiftevis fra venstre og højre side. Stangen pensles med æg.
Bagetid ca. 30-35 minutter ved ca. 200 grader