GUIDEDE TURE MED MAD

Vi tilbyder guidede ture med efterfølgende frokostbuffet for grupper på min. 10 personer til 180,- per person.

(for mindre grupper og for busselskaber aftales pris)

Turen kan foretages til fods, på cykel, eller i medbragt bus.

Sådan kan turen skrues sammen

Her i vores lille paradis, med alsidig natur fra engene på Avernak til bakkerne i Korshavn kan vi tilbyde jer en guidet tur og en frokostbuffet bestående af ø-produkter og hjemmebagt brød og herefter kaffe med småkager.

Vi gør bl.a. stop ved kirken, de traditionsrige Majtræer, og ved den fantastiske udsigt over Drejet, der forbinder de to oprindelige øer, Avernak og Korshavn. Ved hvert stop vil der udover et oplæg være mulighed for at stille spørgsmål.

På Landhotellet serveres frokosten enten i  vores udendørs spisepavilion eller i den gamle stemningsfyldte gymnastiksal og der er naturligvis mulighed for at handle i Gårdbutikken. Når I tager færgen tilbage til Fyn er vi forvissede om at såvel mave som sind har fået en god oplevelse af ø atmosfære.
Turen starter på Avernakø havn kl. 11.20, hvor der er opsamling.

Der er mulighed for tur til fods, på cykel eller i bus

Turen afsluttes med en spadseretur til færgen på ca. 30 min. Færgen sejler fra Avernakø kl. 15.20.

Ovenstående er et oplæg, og vi tilpasser gerne turen eller tidspunkter til jeres ønsker, så ring eller mail for uddybning.

Gitte Sørensen

29 80 99 86 / [email protected]

Strandsafari på Avernakø

– Et spændende alternativ med fokus på naturen

Turen til Avernakø starter i Faaborg , hvor Ø-Færgen tager sine gæster med en tur i det sydfynske ø-hav, med mulighed for at nyde øerne omkring os, havet og ofte se Danmarks lille hval, marsvinet. På Avernakø kan du se et rigtigt Majtræ, høre den sjældne klokkefrø og se både rørhøg, tårnfalk og rigtig mange strandfugle. På denne tur vil vi fokusere på en udvalgt del af Avernakøs enestående kyststrækning på i alt 19 km, men vil også berøre øens historie og kultur samt livet som øbo for de 103 fastboende. Øen byder på mange lækre råvarer som f.eks. flere typer kødkvæg, lam, kaniner og geder. Der findes flere gårdbutikker på Avernakø, som hver især er et besøg værd med et enestående udvalg af egne produkter. Øens vilde frugter og bær møder man både i naturen, men også på hylderne i gårdbutikkerne.

På turen her vil vores naturvejleder give et indblik i det bugnende spisekammer som stranden også er. ”Høsten” afhænger naturligvis en del af årstiden vi samler planter, men tomhændet kommer man aldrig fra stranden på Avernakø. De indsamlede urter vil indgå i et måltid komponeret på Avernakø Landhotel Skolen. Dette måltid vil indeholde mange af vores specialiteter både dyrkede og indsamlet i naturen. Med mættede sanser og maver går turen tilbage til Fyn.